BIOGRAFIE
Vanaf haar vroege jeugd kwam Anna Seehausen (Hannover, 1967) in aanraking met kunst, doordat haar grootvader en vader kunstenaar waren. Opgevoed met liefde voor de natuurlijke omgeving ging zij met haar grootvader buiten tekenen en aquarelleren.

In 1988 vestigde zij zich in Nederland om in 1992 de opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Midden Nederland af te ronden. Tevens volgde zij diverse cursussen, zoals portret en modeltekenen, olieverf schilderen en grafische technieken bij Scholen in de Kunst, en illustratief tekenen bij de LOI.

Tot 1995 werkte zij als creatief therapeute en activiteiten begeleider met verstandelijk gehandicapten en bejaarden.

In 1995 en 1997 werden haar twee kinderen geboren.

Van 2004 tot 2011 gaf Anna cursussen tekenen en aquarelleren in haar atelier.

In juni 2016 voltooide zij de opleiding 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving' te Artez/Zwolle.

Zij deed stage- en werkervaring op bij een middelbare school, bij Scholen in De Kunst en bij Stichting De Vrolijkheid in het AZC Amersfoort.

Sinds september 2016 runt Anna 'Ruimte voor Kunst': een begeleid schilderatelier bij AVU Kunstkader. Ook geeft zij sinds 2018 aquarel les bij Collage Kunstcentrum in Hoevelaken.


EIGEN WERK
De onderwerpen van Anna's werk bevinden zich in haar omgeving. Naar aanleiding van eigen foto's of krantenfoto's maakt zij schilderijen in aquarel, acrylverf of olieverf. In alle verfsoorten is haar schilderstijl gekenmerkt door weinig scherpe contourlijnen en grotendeels doorschijnende verflagen. Gevolg hiervan is een dromerige uitstraling.

De essentie van Anna's werk ligt in het willen delen van haar beleving van hetgeen zij in haar omgeving ziet.